NOVICE

Latest Industry News

Mednarodni avtomobilski festival : Novi Peugeot 508 izbran za najlepše vozilo leta 2018

 PEUGEOT je na 34. izdaji mednarodnega avtomobilskega festivala, ki se je odvijal 29. januarja 2019 v palači Les Invalides v Parizu, prejel kar dve trofeji. Novi PEUGEOT 508 je osvojil glavno nagrado natečaja za najlepše vozilo leta 2018, PEUGEOT e-LEGEND Concept pa je prejel glavno nagrado izbora za najlepše konceptno vozilo leta. Trofeji sta prevzela Jean-Philippe Imparato, direktor znamke PEUGEOT in Gilles Vidal, direktor oblikovanja PEUGEOT.

 Novi PEUGEOT 508 si je nagrado prisvojil z več kot 34 % osvojenih glasov. Peugeot je svojo radikalno petvratno limuzino prvič predstavil javnosti marca 2018 v Ženevi, od njenega lansiranja v oktobru 2018 do danes pa je zanjo prejel že več kot 10.000 naročil.

PEUGEOT e-LEGEND Concept je osvojil nagrado za najlepše konceptno vozilo leta. Strokovne člane žirije iz raznih sektorjev, kot so avtomobilski šport, arhitektura, moda in oblikovanje, je navdušilo konceptno vozilo, ki uteleša vznemirljivo vizijo o 100 % avtonomnem, električnem, povezljivem in prilagodljivem vozilu prihodnosti znamke PEUGEOT.

Z velikimi nagradami mednarodnega avtomobilskega festivala vsako leto nagradijo najbolj privlačne modele avtomobilov. Na čelu žirije strokovnjakov, ki prihajajo iz avtomobilskega, modnega, kulturnega in oblikovalskega sektorja, sta arhitekt Jean Michel Wilmotte in modna oblikovalka Chantal Thomass.

 

Back to top